bodykey by NUTRIWAY™ -ohjelman tietosuojaseloste

Voimaantulo: 25. toukokuuta 2018

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten Amway GmbH, Benzstrasse 11 b-c, D-82178 Puchheim, Saksa (jäljempänä Amway) käyttää bodykey by NUTRIWAY  -painonpudotusohjelman (jäljempänä bodykey) käyttäjiltä (jäljempänä käyttäjät) kerättyjä tai saatuja henkilötietoja. Tietosuojaselosteessa kuvataan, millaisia henkilötietoja Amway kerää ja saa haltuunsa, miten Amway kerää, käyttää, jakaa ja suojaa tietoja, miten pitkään käyttäjillä on oikeus tietojensa tarkistamiseen sekä miten käyttäjät voivat ottaa Amwayhin yhteyttä yksityisyydensuojaa koskevissa kysymyksissä.

Henkilötietojen keräämisen ja haltuun saamisen tavat

Rekisteröityminen. Amway kerää käyttäjien henkilötietoja rekisteröitymislomakkeella ja Tee oma suunnitelma -sivun lomakkeella, jonka käyttäjät täyttävät ja lähettävät Amwaylle Online bodykey™ -valmentajani -sivuston (jäljempänä sivusto) kautta liittyessään bodykey by NUTRIWAY -painonpudotusohjelmaan. 

Käyttäjän kirjautuminen tilillensä. Kun käyttäjä on kirjautuneena tilillensä sivustoon, Amway kerää henkilötietoja tätä kautta esimerkiksi silloin, kun käyttäjä päivittää tietojaan.

Yhteydenotto. Käyttäjä voi luovuttaa henkilötietojaan ja muita tietoja Amwaylle useilla tavoilla, kuten sähköpostitse, puhelimitse tai verkkolomakkeilla.

Evästeet. Me käytämme myös evästeitä tai vastaavia teknologioita, jotka keräävät tiettyjä Verkkosivuston käyttötietoja käyttäessäsi ja selatessasi Verkkosivustoa.  Eväste on tiedosto, joka asetetaan tietokoneelle tai mobiililaitteelle, jolla verkkosivua selataan. Me emme anna kolmansien osapuolten asettaa evästeitä laitteellesi. Jos et kirjaudu palveluihimme, tietosi ovat nimettömiä emmekä pysty liittämään niitä sinuun. Alla olevassa taulukossa eritellään käyttämämme evästeet ja niiden käyttötarkoitukset.

Seuraavassa mainittu eväste ei ole välttämätön sivuston toiminnan kannalta. Sitä käytetään pääasiassa Amwayn palveluiden käyttöön, ylläpitoon ja kehittämiseen.

Evästeen nimi

 Evästeen tarkoitus

 Google Analytics  Evästeen avulla Amway kerää tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät sivustoa. Kaikkia evästeen avulla kerättyjä tietoja käsitellään nimettöminä, ja niitä ei voida yhdistää tiettyyn käyttäjään. Tällaisia tietoja ovat sivuston kävijämäärä, käyttömaa ja käyttäjien katselemat sivut.

Käyttäjä voi estää evästeet selaimen asetuksista (esim. kohdassa Asetukset tai Internet-asetukset). Tietyt sivuston ominaisuudet eivät kuitenkaan välttämättä toimi oikein, jos evästeet estetään.  

Amwayn keräämät henkilötiedot

Amway kerää käyttäjiltä seuraavia henkilötietoja:

• Yhteystiedot (esim. nimi, postiosoite tai sähköpostiosoite, faksinumero ja puhelinnumero)

• Sukupuoli ja ikä

• Perhesuhteet ja työtilanne (esim. kokoaikatyössä tai osa-aikatyössä)

• Kehon mitat (esim. pituus ja paino)

• Tavoitepaino

• Käyttäjätunnus ja salasana

• Henkilökohtainen bodykey-koodi

• Ravitsemusta koskevat tiedot

• Liikuntatottumuksia koskevat tiedot

• Viestit muille sivuston käyttäjille

• Valitut yhteydenottotavat

• Sivuston käyttöä koskevat tiedot, IP-osoite, käytettävä selain ja käyttöjärjestelmä

Amway kerää muita henkilötietoja vain poikkeustilanteissa. Jos Amway käyttää tämäntyyppisiä henkilötietoja, varmistamme, että tietojen käytölle on lailliset perusteet (esim. käyttäjän suostumus).

Amwayn keräämien henkilötietojen käyttö

Me käytämme henkilötietojasi vain tarvittavassa laajuudessa (i) kanssamme tekemäsi sopimuksen täyttämiseksi tai pyynnöstäsi sopimusta valmisteltaessa, (ii) noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme tai (iii) oikeutettujen etujemme ajamiseksi, mukaan lukien liiketoimintamme ohjaaminen, arviointi ja parantaminen, suojautuminen petoksilta, valtuuttamattomilta maksuilta, vaatimuksilta ja muilta vastuilta ja yhtiön käytäntöjen ja alan standardien noudattaminen. Maailmanlaajuisilla yhtiöillä, kuten Amway, asiakkaiden henkilötietojen käsittely sisäisissä hallinnollisissa tarkoituksissa katsotaan yleensä myös oikeutetuksi eduksi. Lain vaatimissa puitteissa me olemme tasapainoittaneet huolellisesti oikeutetut liiketoimintaetumme ja tietosuojaoikeutesi.  

Me käsittelemme sinulta saamiamme tietoja seuraavissa tarkoituksissa:

• Käyttäjän rekisteröitymisen hallinta

• Verkkotilin luominen ja hallinta, käyttäjän kysymyksiin vastaaminen

• Ravitsemukseen ja liikuntatottumuksiin liittyvien ehdotusten tarjoaminen

• Yhteydenpito käyttäjiin

• Käyttäjien keskinäinen ja käyttäjien ja sivustolla kävijöiden välinen keskustelu (käyttäjien profiiliasetuksista riippuen)

• Käyttäjien sivuston käytön helpottaminen evästeiden avulla (esim. sisäänkirjautumistietojen tallentaminen)

• Sivuston kehittäminen, sisältäen käyttäjien sivuston käyttötapojen valvonnan evästeiden avulla, ja ohjelmisto- ja laitteistohäiriöiden havaitseminen

• Sopimusehtojen toteuttaminen.

Kuinka jaamme henkilötietoja 

Amway ei myy, vuokraa tai kauppaa henkilötietojasi. Amway jakaa henkilötietojasi seuraaville tahoille:

• Amway-ryhmän sisäiset laitokset, joille henkilötietojen luovuttaminen on Amwayn kannalta kohtuullisen välttämätöntä tai toivottavaa, 

• ALH:t, viestinnän mahdollistamiseksi liittyen Amwayn liiketoiminnan tuotteisiin, palveluihin ja tilauksiin, 

• Infrastruktuurin tai alustojen tai ohjelmistopalveluiden tarjoajat, ohejlmistojen kehittäjät, tietojärjestelmien ylläpitopalvelut, rekisteröintipalvelut tai markkinointipalvelut Euroopan talousalueen (“ETA”) sisällä tai ulkopuolella ja 

• Valtion viranomaiset ja muut kolmannet osapuolet, jos sitä lakisääteisesti edellytetään tai se on on kohtuullisen tarpeellista meidän tai muiden oikeuksien, lakisääteisten etujen, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseen. 

Henkilötietojen suojaaminen

Amway käyttää soveltuvia teknisiä turvajärjestelmiä, joilla käyttäjien henkilötiedot suojataan tahatonta, laitonta tai luvatonta tuhoamista, katoamista, muuttamista, pääsyä, paljastumista tai käyttöä vastaan.

Henkilötietojen säilyttäminen

Me säilytämme henkilötietoja vain niiden käyttötarkoitukseen tarvittavan ajan (katso edeltä kohta “Keräämiemme henkilötietojen käyttötarkoitus”), ellei lainsäädäntö muuta edellytä. Ota meihin yhteyttä jäljempänä annettujen yhteystietojen kautta, jos sinulla on kysyttävää tietojen säilyttämiskäytännöistä.

Linkit muihin verkkosivustoihin

Sivusto saattaa sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoihin, joiden tietosuojakäytännöt voivat poiketa omistamme. Amway ei vastaa kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöistä. Amway kehottaa lukemaan kolmansien osapuolten verkkosivustojen tietosuojakäytännöt ennen sivustojen käyttämistä sekä ennen henkilötietojen tai muiden tietojen luovuttamista verkkosivustojen kautta.

Tietosuojakäytännön muuttaminen

Amway pidättää oikeuden tietosuojakäytännön muuttamiseen. Jos tietosuojakäytäntöä muutetaan, Amway ilmoittaa päivämäärän, jolloin muutokset astuvat voimaan, ja muutokset ovat voimassa ilmoituksella..

Oikeutesi

Sinun oikeuksiisi sovellettavan lain nojalla voivat kuulua pääsy käsittelemiimme henkilötietoihisi, oikeus pyytää kyseisten henkilötietojen korjaamista tai poistamista, oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä sekä oikeus tietojen siirrettävyyteen. Jos me olemme saaneet suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa. Tämä ei vaikuta sellaisen käsittelyn laillisuuteen, joka on tapahtunut ennen suostumuksesi peruuttamista. Näiden oikeuksien ajamiseksi sinun on toimitettava meille kirjallinen pyyntö alla annettujen yhteystietojen kautta. Jos et ole tyytyväinen pyyntösi käsittelyyn, voit tehdä valituksen valvontaviranomaiselle.

Sinulla on myös oikeus milloin tahansa vastustaa tietojesi käsittelyä, joka perustuu Amwayn oikeutettuihin etuihin. Kun käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksessa, sinulla on oikeus vastustaa milloin tahansa kyseistä käsittelyä, mukaan lukien profilointitarkoitukset siinä laajuudessa, kun ne liittyvät suoramarkkinointiin. Jos vastustat käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksessa, me emme enää käsittele henkilötietojasi tässä tarkoituksessa.

Yhteydenotto

Jos sinulla on kommentoitavaa tai kysyttävää tästä Verkkosivuston tietosuoja/evästekäytännöstä, jos haluat päivittää henkilötietojasi tai ajaa oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä paikalliseen tytäryhtiöön käyttämällä yhteydenottolomaketta tai postitse: Amway Scandinavia (America), LLC, sivuliike Suomessa, c/o KPMG Oy Ab, Compliance Services, PL 1037, 00101 Helsinki, Finland. Voit ottaa yhteyttä myös tietosuojavaltuutettuumme sähköpostitse (privacy@amway.com) tai kirjeitse (Data Protection Officer, Benzstrasse 11 b-c, 82178 Puchheim, Saksa).

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojakäytännöstä, jos haluat muuttaa henkilötietojasi, tarkastella niitä tai poistaa ne, voit ottaa yhteyttä Amwayn paikalliseen toimistoon sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella. Voit ottaa Amwayhin yhteyttä myös kirjeitse osoitteeseen Amway Finland, Carl Gustavs Gade 3, 1. th., DK-2630 Taastrup, Denmark.