Kysymyksiä ja vastauksia

Onko sinulla kysyttävää painonpudotuksesta, geenitestistä tai muista bodykey by NUTRIWAY™ -ohjelmaan liittyvistä seikoista?

Kirjoita kenttään aihe, josta etsit tietoa.

Jos et löytänyt etsimääsi, ota meihin yhteyttä.

Tietoa bodykey by NUTRIWAY™ -ohjelmasta 

Mitä etuja bodykey by NUTRIWAY™ tarjoaa?

NUTRIWAY™ on lanseerannut yhteistyössä tutkijoiden ja ravitsemus- ja liikunta-alan asiantuntijoiden kanssa kehitetyn bodykey by NUTRIWAY™ -painonpudotusohjelman, joka analysoi osallistujien DNA:ta geenitestin avulla ja kertoo, miten kehosi reagoi rasvaan, hiilihydraatteihin ja liikuntaan. Näiden tietojen ja Tee oma suunnitelma -sivulle tallentamiesi ruokailumieltymyksiä ja elämäntapatietoja koskevien tietojen avulla jokaiselle asiakkaalle luodaan henkilökohtainen ruokavalio- ja liikuntasuunnitelma, joka noudattaa Nutrilite Health Instituten (NHI) terveellisen ravinnon ja painonpudotuksen ohjeita. Lisäksi ohjelma tarjoaa asiantuntevaa tukea ja motivaatiota verkossa oman Online bodykey™ -valmentajan avulla. bodykey-pika-ateriat ja -tee sekä NUTRIWAY-ravintolisät tukevat painonpudotusmatkaasi.

Jos ohjelma ei sovikaan minulle, saanko rahani takaisin?

bodykey™-pakkauksen voi palauttaa, jos geenitestipakkausta ei ole avattu. Lue geenitestipakkauksessa olevat ehdot huolellisesti ennen pakkauksen avaamista. Koska bodykey by NUTRIWAY™ ei ole tavallinen tuote vaan pikemminkin palvelu, siihen ei sovelleta Amwayn tyytyväisyystakuuta. Alan immateriaaliomaisuutta koskevan sääntelyn mukaisesti ohjelmaa ei voi palauttaa sen jälkeen, kun geenitestipakkauksen sinetti on rikottu: tämän jälkeen testiä ei voida enää kontrolloida ja sitä voitaisiin käyttää petokseen.

Täytyykö ohjelmaan osallistuvan olla vähintään 18-vuotias?

Kyllä. Ohjelma ei sovi alaikäisille.

Mikä on osallistumisen yläikäraja?

Ohjelmaan ei ole yläikärajaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei ohjelmaa ole tarkoitettu hoitamaan tai parantamaan sairauksia eikä auttamaan lääketieteellisissä vaivoissa. Terveydellisistä syistä olemmekin laatineet muutamia ehtoja bodykey by NUTRIWAY™ -ohjelmaan osallistumiselle. Lisätietoa on osoitteessa www.bodykey.fi.

Pitääkö minun myös harrastaa liikuntaa?

Painonpudotus ja pysyvä painonhallinta vaativat ruokailutottumusten muuttamisen lisäksi myös liikuntatottumusten muutosta. Onneksi kaikenlainen liikunta on hyväksi! Löydät varmasti lajin, josta nautit. Voit vaikkapa harrastaa tanssia tai käyttää koiraa pitkillä lenkeillä.

Pitääkö minun tehdä ruokaa?

Suosittelemme, että valmistat itse ruokaa. Meillä on kuitenkin paljon helppoja ja nopeita reseptejä myös niille, jotka eivät yleensä ehdi tai halua tehdä ruokaa. Yhden päivittäisistä aterioista voi myös aina korvata bodykey™-pika-aterialla.

Miten vaikeita reseptit ovat?

Reseptit on luokiteltu vaikeusasteen mukaan. Jokaisen reseptin kohdalla ilmoitetaan vaikeusaste ja valmistusaika, joten sopiva resepti on todella helppo valita.

Milloin voin palata entiseen ruokavaliooni ja lopettaa liikunnan harrastamisen?

Koko ohjelman tarkoitus on parantaa hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Tämä tarkoittaa koko elämäntavan muutosta, jotta näyttäisit paremmalta ja voisit paremmin. Jos haluat pudottaa painoasi ja parantaa hyvinvointiasi pysyvästi, sinun on myös muutettava elämäntapaasi pysyvästi.

Entä jos en pidä bodykey™-pika-ateriatuotteista?

Valikoimaamme kuuluu runsaasti erilaisia tuotteita. Voit myös valita suosittelemamme reseptin verkkopalvelustamme.

Voiko ohjelmaa noudattaa, jos kärsii sydän- tai munuaisvaivoista tai sairastaa diabetesta? Entä jos sairastaa jotakin muuta tautia?

Jos sinulla on jokin sairaus, varmista aina lääkäriltäsi, että bodykey by NUTRIWAY™ -ohjelmaan osallistuminen sopii sinulle. Ohjelmaa ei ole tarkoitettu hoitamaan tai parantamaan sairauksia eikä auttamaan lääketieteellisissä vaivoissa. Ohjelmassa ei ole otettu huomioon mahdollisia allergioita. Jos epäilet jonkin ainesosan aiheuttavan allergiaa, ota yhteyttä lääkäriin. Terveydellisistä syistä olemmekin laatineet muutamia ehtoja bodykey by NUTRIWAY -ohjelmaan osallistumiselle. Lisätietoa on osoitteessa www.bodykey.fi.

Miksi en laihdu?

Yleensä kaikki bodykey by NUTRIWAY™ -ohjelmaan osallistuvat saavuttavat henkilökohtaisen tavoitepainonsa. Jos et kuitenkaan laihdu, varmista ensin, että olet varmasti noudattanut ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaa. Emme suosittele liian nopeaa painonpudotusta – 500 grammaa viikossa riittää – tavoitteena on kuitenkin kestävä ja pysyvä ratkaisu painonhallintaan.

 

bodykey™-pakkaus

Jos bodykey™-pakkauksestani puuttuu jotakin, miten voin täydentää pakkausta?

Ota yhteyttä bodykey-tiimiin yhteydenottolomakkeella.

Mitä teen, kun henkilökohtainen näytekoodini ei toimi?

Ota yhteyttä bodykey™-tiimiin yhteydenottolomakkeella, niin tutkimme asiaa.

bodykey™-pakkaukseni oli avattu kun sain sen. Haluan vaihtaa pakkauksen. Miten se onnistuu?

Älä käytä avattua bodykey-pakkausta. Dokumentoi tilanne ja lähetä bodykey-pakkaus takaisin meille. Lähetämme sinulla korvaavan pakkauksen.

Kadotin geenitestipakkauksen, jossa minun piti lähettää näyte laboratorioon. Mitä teen?

Jos olet Amwayn Liikkeenharjoittaja:

  • Lähetä sähköpostiviesti ja ALH-numerosi paikalliseen Amwayn toimipisteeseen (amway_suomi@amway.fi), niin lähetämme sinulle lisää näytepuikkoja maksutta.
  • Säilytä jäljellä olevat henkilökohtaiset näytekooditarrat huolellisesti uusia näytepuikkoja varten. Kun saat uudet näytepuikot, noudata geenitestin ohjeita tarkkaan ja liimaa samat koodit puikkoihin. Lähetä puikot laboratorioon analyysia varten.

 

Jos olet asiakas:

  • Ota yhteyttä pakkauksen myyneeseen Amwayn Liikkeenharjoittajaan. Amwayn Liikkeenharjoittajasi tilaa sinulle uuden näytteenottopakkauksen. 
  • Kun olet saanut pakkauksen, noudata geenitestin ohjeita ja liimaa henkilökohtaiset koodit näytepuikkoihin. 
  • Lähetä pakkaus laboratorioon analysoitavaksi. 

 Online bodykey™ -valmentajaasi koskevissa yleisissä kysymyksissä napsauta tästä ja täytä yhteydenottolomake. Pahoittelemme mahdollista vaivaa.

Miksi tarvitaan kolme näytettä?

Yleensä jo yksi näyte riittää analyysia varten. Toinen analyysi tarvitaan vain silloin, kun ensimmäisessä näytteessä ei ole tarpeeksi soluja tai sen DNA:ta ei voida mikrobiologisen hajoamisen takia analysoida.

Entä jos näytteeni katoaa?

Jos et ole saanut henkilökohtaista ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaasi, ota yhteyttä bodykey™-tiimiin yhteydenottolomakkeella, niin saat uuden näytteidenottopakkauksen. Seuraa paketin matkaa verkossa varmistaaksesi, että se saapuu laboratorioon, jossa sen vastaanotto rekisteröidään.

Mitä näytepuikoille tehdään analyysin jälkeen?

Kun tulokset on lähetetty, näytepuikot tuhotaan.

Miten pian saan tulokset?

Tulokset ovat saatavilla verkossa 10–15 työpäivän kuluessa. Voit tarkistaa analyysin tilan verkossa bodykey™-tiimiltä yhteydenottolomakkeen avulla.

Mitä voin tehdä sillä aikaa, kun odotan bodykeyn™ saavan geenitestini tulokset?

Sillä aikaa, kun asiantuntijamme laativat yksiköllistä ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaasi, sinä voit aloittaa Online bodykey -valmentajan toimintojen käyttämisen. Ohjelman alussa on aloitusvaiheen alue, jonka tarkoitus on auttaa sinua motivoitumaan fyysisesti ja henkisesti painonpudotusmatkallesi. Tässä vaiheessa on hyvä alkaa miettiä omaa painonpudotustavoitetta, valmistautua tulevaan koitokseen ja kokeilla parempiin ruokailu- ja liikuntatottumuksiin liittyviä hyviä vinkkejä.  

 

Tuotteet

Miksi pika-ateriat eivät sisällä vitamiineja ja kivennäisaineita?

bodykey™-pika-ateriat ovat vain yksi osa painonpudotusohjelmaa. Suosittelemamme ruokavaliosuunnitelma sisältää myös ihan tavallisia aterioita ja lisäksi päivittäistä ruokavaliota voi tukea NUTRIWAY™-ravintolisillä (vitamiinit ja kivennäisaineet).

Sisältävätkö tuotteet geneettisesti muunneltuja raaka-aineita?

Eivät. Tämä koskee kaikkia NUTRIWAY™-tuotteita.

Kuinka paljon hiilihydraatteja Natural Carb Reducer pystyy salpaamaan?

Jopa 2/3 tavallisen 600 kalorin aterian hiilihydraateista.

Kuinka paljon rasvaa Natural Fat Reducer pystyy salpaamaan?

Jopa 27,4 prosenttia tavallisen aterian sisältämästä rasvasta.

Saan Natural Carb Reducer- ja Natural Fat Reducer -tuotteista vatsakipuja. Mitä minun pitäisi tehdä?

Tuotteiden vaikuttavat ainesosat heikentävät hiilihydraattien tai rasvojen imeytymistä, mikä saattaa aluksi aiheuttaa joillakin henkilöillä ilmavaivoja tai vatsakipuja. Tästä ei ole syytä olla huolissaan, sillä vaivat poistuvat, kun elimistö tottuu uuteen ruokavalioon.

Voinko käyttää Natural Fat Reduceria ja Natural Carb Reduceria yhtä aikaa?

Emme suosittele sitä saman päivän aikana. Kumpaakin tuotetta voi ottaa 1–3 tablettia aterialla. Ota kuitenkin huomioon, että Natural Fat Reducerin suositeltu päivittäinen enimmäismäärä on yhdeksän tablettia ja Natural Carb Reducerin kuusi. Tasapainotettua ruokavaliota noudattaville sääntö on joko Natural Carb Reducer tai Natural Fat Reducer, mutta tuotteita voi käyttää vuoropäivinä.

Jos kyllästyn pika-ateriatuotteisiin, voinko lopettaa niiden syömisen ja saavuttaa silti tavoitteeni?

Pyrimme tarjoamaan laajan valikoiman erilaisia tuotteita. Voit myös valita suosittelemamme reseptin verkkopalvelustamme.

Voinko syödä pelkästään bodykey™-pika-aterioita enkä mitään muuta?

Et, bodykey-pika-ateriat ovat vain yksi osa painonpudotusohjelmaa. Lisäksi päivittäiseen terveelliseen ruokavalioon kuuluu tavallisia aterioita ja ravintolisiä. Muista myös liikuntasuositukset!

Mitä teen, jos en pidä tuotteiden mausta?

Ohjelman idea on korvata yksi päivittäinen ateria kätevällä bodykey™-pika-ateriatuotteella. Kannattaa valita ateria, jonka valmistukseen ei muutenkaan olisi paljon aikaa, esimerkiksi lounas työpaikalla tai työmatkalla. Tämä onkin Online bodykey -valmentajan oletusasetus painonpudotusvaiheessa. Muita aterioita varten ohjelma antaa reseptisuosituksia. Tarjoamme sinulle lisäksi myös muita työvälineitä tueksi matkalla kohti optimaalista painoasi. Painonhallintavaiheessa bodykey-tuotteet voi poistaa päivittäisestä ruokavaliosta.

 

Geenitesti 

Yksi näytepuikoista on rikki. Mitä teen?

Käytä kahta jäljellä olevaan näytepuikkoa. Yleensä jo yksi näyte riittää analyysia varten. Toinen analyysi tarvitaan vain silloin, kun ensimmäisessä näytteessä ei ole tarpeeksi soluja tai sen DNA:ta ei voida mikrobiologisen hajoamisen takia analysoida. Jos kaikki näytepuikot ovat rikki, ota yhteyttä bodykey™-tiimiin yhteydenottolomakkeella ja pyydä uusi geenitestipakkaus.

Havaitseeko geenitesti sairauksia tai voiko sen avulla ennustaa odotettavissa olevan elinaikani?

Ei.

 

Online bodykey -valmentajani 

Miten ohjelmaan rekisteröidytään?

Rekisteröidy bodykey by NUTRIWAY™ -ohjelmaan ja saa käyttöoikeus Online bodykey -valmentajaan täyttämällä rekisteröitymislomake ja käyttämällä geenitestipakkauksen henkilökohtaista koodia. Sinua pyydetään luomaan käyttäjätunnus ja salasana. Rekisteröitymisen yhteydessä on myös annettava voimassa oleva sähköpostiosoite. Tämä on erittäin tärkeää, sillä kaikki ohjelmaan liittyvä tieto lähetetään sähköpostitse.

Minulla ei ole tietokonetta, mutta voinko osallistua ohjelmaan nettikahvilassa?

bodykey by NUTRIWAY™ -ohjelmaan osallistutaan internetissä, mutta et tarvitse omaa tietokonetta. Se saattaa kuitenkin olla kätevämpää kuin nettikahvilassa käyminen.

Voinko käyttää bodykey™-ohjelmaa mobiililaitteilla? Onko ohjelmasta jokin sovellus?

Kyllä, Online bodykey -valmentajasta on saatavilla myös mobiiliversio. Voit siirtyä käyttämään mobiiliversiota napsauttamalla "Vaihda mobiilinäkymään" -linkkiä sivuston alalaidassa. 

Miksi yhteydenottolomakkeessa pyydetään ALH-numeroani?

Jos annat meille ALH-numerosi, voimme tarjota sinulle parempaa asiakaspalvelua. Jos taas olet asiakas, anna tuotteen sinulle myyneen ALH:n ALH-numero ja postinumerosi asiakaspalvelun nopeuttamiseksi.

Kuka näkee tietoni? Näkeekö ylälinja tietoni?

Tietosi ovat turvassa, eikä niitä anneta kolmansille osapuolille. Vain ruokavalio- ja liikuntasuunnitelmaasi laativille asiantuntijoilla on oikeus tarkastella tietojasi. Ylälinja ei näe mitään tietojasi.

Ohjelma latautuu liian hitaasti. Mitä voin tehdä?

Internet-yhteytesi on todennäköisesti liian hidas, mikä hidastaa myös käyttämiäsi sovelluksia, kuten bodykey™-ohjelmaa. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi ja pyydä heitä nopeuttamaan yhteyttäsi. Jos ongelmana ei ole hidas internet-yhteys, ota yhteyttä bodykey-tiimiin yhteydenottolomakkeella. Suosittelemme aina käyttämään verkkoselaimesi uusinta versiota, sillä versio voi vaikuttaa ohjelman käytettävyyteen. Internet Explorer -selainta käytettäessä ohjelman kaikki toiminnot toimivat parhaiten, kun käytössä on versio IE8 tai tätä uudempi versio.

Olen unohtanut salasanani/käyttäjätunnukseni, enkä pääse kirjautumaan sisään. Miten saan uudet tunnukset?

Varmista, että olet kirjoittanut salasanan ja käyttäjätunnuksen oikein. Varmista myös, ettei CAPS LOCK -painike ole valittuna salasanaa kirjoittaessa. Jos olet unohtanut salasanasi tai käyttäjätunnuksesi, mene salasanan vaihtamiseen tarkoitetulle sivulle ja noudata ohjeita.

Voinko muuttaa nimeni rekisteröinnin jälkeen, jos menen naimisiin?

Kyllä. Mene sisäänkirjautumisen jälkeen profiilisivullesi ja muuta nimitietosi.

Voinko käyttää jonkin muun maan sivustoa, koska se on omalla kielelläni tai sisältää herkullisia reseptejä?

Voit käyttää kaikkia maakohtaisia bodykey™-sivustoja. Tuotteet ja reseptit muokataan sen maan mukaan, jonka sivuille olet rekisteröitynyt. Tästä syystä suosituksissa ja tuotteiden saatavuudessa voi olla eroja. bodykey-pakkauksen mukana toimitettava henkilökohtainen koodi ei ole sidottu mihinkään tiettyyn maahan, vaan sillä voi käyttää joustavasti ohjelmaa myös muissa maissa, ohjelman saatavuuden mukaan.

Voinko muuttaa käyttäjätunnukseni?

Suosittelemme, että valitset huolellisesti sinulle sopivan käyttäjätunnuksen. Asiakaspalvelu voi muuttaa käyttäjätunnuksia, mutta tämä voi viedä useita päiviä.

Miksi minun pitää pyytää tuotteita ALH:ni kautta?

Amwayn liiketoimintamallin mukaisesti Amway ei myy tuotteita suoraan asiakkaille, vaan tuotteet myy asiakkaan oma Amwayn Liikkeenharjoittaja.

Voinko osallistua ohjelmaan ilman ALH:tani?

Kyllä, osallistuminen ei liity mitenkään sponsorointilinjaasi. Kaikki voivat osallistua ohjelmaan. Jos olet asiakas, tarvitset kuitenkin ALH:n ostamaan ohjelman ja siihen liittyvät tuotteet. bodykey™-pakkauksen ostamisen jälkeen voit rekisteröityä bodykey-verkko-ohjelmaan, ja sinulle tehdään geeniperimääsi ja mieltymyksiisi perustuva yksilöity ohjelma.

Vastataanko kysymyksiini heti?

Koska bodykey™-ohjelmassa on niin paljon osallistujia ja koska haluamme laatia vastauksen huolellisesti, vastausta ei useinkaan saa ihan heti. Ehdoissamme luvataan, että vastaamme kysymyksiisi 48 tunnin kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta. Usein pystymme kuitenkin vastaamaan nopeammin.

Miksi tarvitsen sähköpostiosoitteen?

Rekisteröitymisen yhteydessä on annettava voimassa oleva sähköpostiosoite. Tämä on erittäin tärkeää, sillä kaikki ohjelmaan liittyvä tieto, mukaan lukien ilmoitus henkilökohtaisen ruokavalio- ja liikuntasuunnitelman valmistumisesta, lähetetään sähköpostitse.

Olen noudattanut ohjelmaa onnistuneesti kolmen kuukauden ajan. Voinko siirtää ohjelman miehelleni?

Valitettavasti se ei ole mahdollista. Saadakseen yksilöllisen ohjelman miehesi on annettava henkilökohtainen DNA-näyte ja henkilökohtaiset mieltymyksenä Tee oma suunnitelma -sivulla.

Perheeni syö samaa ruokaa kuin minä. Sopivatko reseptit vain painonpudottajille?

Eivät, koko perhe voi syödä näillä resepteillä valmistettua ruokaa. Ravitsemusasiantuntijoiden kehittämät reseptimme ovat terveellisiä ja tasapainoisia, kaikille sopivia ruokaohjeita.

Miten luotettava mittari painoindeksi (BMI) on?

Painoindeksillä arvioidaan tarvetta laihduttaa. Painoindeksi ei kuitenkaan kerro mitään kehossa olevan rasvakudoksen määrästä. Siksi mittaamme myös vyötärönympäryksen.

Voinko seurata edistymistäni?

Voit seurata edistymistäsi milloin tahansa verkko-ohjelmassa.

Millaisia järjestelmävaatimuksia verkko-ohjelman käyttö asettaa tietokoneelleni?

bodykey™-online-ohjelma vaatii vain internet-yhteyden ja tavallisen tietokoneen, jossa on netin selailuun, videoiden katseluun (esim. mvg) ja esimerkiksi PDF- ja Word-tiedostojen avaamiseen tarvittavat ohjelmistot. Koska ohjelma toimii verkossa, voit myös käyttää kaverin tai nettikahvilan tietokonetta. Suosittelemme aina käyttämään verkkoselaimen uusinta versiota, sillä versio voi vaikuttaa ohjelman käytettävyyteen. Internet Explorer -selainta käytettäessä ohjelman toiminnot toimivat parhaiten, kun käytössä on uusin versio.

Mitä teen, jos sairastun kesken ohjelman ja joudun aloittamaan lääkityksen?

Jos sairastut ja joudut aloittamaan lääkityksen, kysy lääkärin mielipidettä ennen ohjelman aloittamista uudelleen. Jos lääkäri neuvoo sinua lopettamaan ohjelman, noudata lääkärin ohjetta. Voit aloittaa uudestaan, kun olet parantunut tai se lääkärisi mielestä sopii.